MİSYONUMUZ

Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş . Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda sorumluluk sahibi ,yabancı dil destekli deney yoluyla öğrenmeyi spora ve sanata ilgili çocuklar yetiştirmeyi hedeflemek.Değişen doğa olaylarını algılayıp çare üreten bireyler insanlar yetiştirmek.Çevredeki insan dışı canlılara sevgi ve saygı duyan yetişkinler yetiştirmek için gayret göstermek.

Yaz Okulu

Sanat

Spor

Dil

Eğitim Sistemimiz

Öncelikli amacımız çocuklarımızı milli manevi değerlere bağlı, sosyal, aktif düşünebilen ve bunu ifade edebilen bireyler yetiştirebilmektir. Özel Belgrad Anaokulu 3-6 yaş aralığında çocuklarımıza hizmet vermektedir. Sınıflarımız yaş gruplarına göre oluşturulmuş olup yarım ve tam gün olarak eğitim vermektedir. Okulumuzda jimnastik, drama, İngilizce, müzik ve ritim dersleri yanı sıra değerler eğitimi kapsamında dini değerler ve ahlaki bilgiler de verilmektedir. Yaz okulumuzda ayrıca yüzme dersleri verilmektedir.

Eğitimlerimiz

Dil: İngilizce, Arapça Spor aktiviteleri: Jimnastik, Bale, Dans, Beden Eğitimi, Yoga?, Zumba, Okçuluk?, Bocce? Sanatsal: El Sanatlar, Dekoratif Sanatlar, Görsel Sanatlar, Drama, Ebru, Modern Dans Müzik, Ritim Robotik Kodlama, Gems Matematik-Fen Satranç Masal Atöyesi Yaz okulu kapsamında: Alan Gezisi, At Binicilik, Ekolojik Dersler, Yüzme Değerler eğitimi kapsamında: Dini değerler, Ahlaki değerler

Sağlık ve Temizlik

Girişlerden ve gün içerisinde okul içinde çocukların ve okul personellerinin ateş ölçümü yapılıp kayıt altına almaktayız. Açık havada, okulumuzun bahçesinde daha fazla zaman geçirip, kapalı ortamlarımızı bolca havalandırıyoruz. Haftalık olarak organik dezenfektanlar ile okulumuzu dezenfekte ediyoruz. Okulumuzun belirli noktalarına yerleştirilen el dezenfektanları ve sıkça el yıkama ile gerekli hijyeni sağlamaktayız. Öğrencilerimizin gün içinde kullandığı materyaller ve oyuncaklar her akşam dezenfekte edip bir sonraki güne hazırlıyoruz. Yemeklerde tek kullanımlık ürünler kullanılmaktadır.

Aylık Yemek Listesi

Çocuklarımıza sunduğumuz menüde, bakliyat, taze meyve, sebze, ORGANİK yumurta, peynir, tereyağı, salça vb. ürünlerimiz özenle seçilerek temin edilmektedir. Yoğurt gibi tüketimler aşçımız tarafından hazırlanmaktadır. Menümüzde mevcut olan tüm yemeklerimizde sadece tereyağı ve zeytinyağı kullanılmaktadır. Mutfağımızda donmuş, katkı maddeli ve raf ömrü olan hiçbir ürün kullanılmamakta, yiyeceklerimiz kendi mutfağımızda günlük olarak aşçımız tarafından pişirilmektedir.

2019 Ocak Ayı Yemek Listesi
2019 Şubat Ayı Yemek Listesi
2020 Şubat Ayı Yemek Listesi
2019 Mart Ayı Yemek Listesi
2019 Nisan Ayı Yemek Listesi
2018 Kasım Ayı Yemek Listesi
2018 Aralık Ayı Yemek Listesi
2019 Ocak Ayı Yemek Listesi

Psikolojik Danışman

Okul Psikoloğumuz, oryantasyon sürecinden başlayarak birçok kişiyle işbirliği içerisinde aşağıdaki süreçleri yönetir. Çocuğun oryantasyon sürecini çocuğun özelliklerine göre planlamak, okul etkinlik sürecinde çocuk gözlemleri yapmak, kayıtlarını tutmak, çocuk anekdot kayıtlarını tutmak, gelişim seviyesi ölçümleri yapmak ve kayıtları tutmak. Dikkat ve duygu çalışmaları yapmak, yaş seviyelerine uygun testler yapmak, raporlamak ve velilerle paylaşmak. Yeteneklerin keşfi konusunda çalışmalar yapmak. Bireysel veli görüşmeleri yapmak. Çocuğun desteklenmesi gereken alanlarda öğretmenlerle işbirliği yapmak. Çocukta gelişebilen problem durumlarında danışmanlık ve bireysel çalışmalar yapmak, önleyici çalışmalar yapmak ve velilere ilgilendirme yazıları hazırlamak.

Oryantasyon

Oryantasyon sürecimiz anne ve babanın okula güvenmesi önemlidir. Ancak bizim asıl önemsediğimiz nokta; çocuğun anne, baba veya bir yakınından sonra ilk kez karşılaşacağı okul sisteminde kime güveneceğidir. Bu yüzden kurumumuzda oryantasyon süreci sınıf öğretmeni ve okul psikoloğumuz işbirliğinde yürütülür. Bu süreçte anne ve babaya sürekli geri bildirimlerde bulunulur onlar da çocuğu gözlemler ve sürece dahil olur. Çocuk "Güvenli Bağlanmayı" sağlayıp anne, baba veya yakınından ayrılma rahatlığını kazandığı anda oryantasyon süreci sonlanır. Çocuk, arkadaşları ve öğretmeni ile günlük eğitim akışına dahil olur.

Hakkımızda

Okulumuz Bahçeköy‘ümüzün anaokulu ihtiyacını karşılayabilme amacı doğrultusunda kurulmuş olup doğa ile iç içe bir semtte ismini Belgrad ormanlarından alarak, Özel Belgrad Anaokulu olarak hizmete başlamıştır. Sağlık açısından tedbirimizi aldık ve hijyen standartları içerisinde eğitimimize devam ediyoruz. Uzman kadromuzla beraber aile sıcaklığını sunuyoruz.